Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Vești bune pentru economia dâmbovițeană. Se vor fabrica în județul nostru!

tancuri

Stiri

Vești bune pentru economia dâmbovițeană. Se vor fabrica în județul nostru!

În luna august, ministrul de atunci al Apărării Adrian Ţuţuianu afirma că a discutat cu reprezentanţii companiei americane General Dynamics pentru înfiinţarea, până la finalul anului, a unei companii mixte care să producă vehicule militare în România începând cu vara anului 2018.

Premierul Mihai Tudose a declarat, luni seară, la Antena 3, că România va semna marţi un contract pentru producţia de blindate cu firma americană General Dynamics. El spunea că blindatele vor fi produse în asociere cu o firmă românească, din Bucureşti, iar anunţul oficial în acest sens va fi făcut chiar astăzi.

„Vom semna un contract important cu o firmă americană care va produce armament în România în colaborare cu o firmă românească, tot ca un angajament pe termen lung despre prezenţa României în NATO şi ceea ce va însemna şi sperăm că va însemna, în continuare, în această zonă a Europei, pe flancul estic şi în Balcanii de Vest, ca un pilon de stabilitate şi ca un partener strategic recunoscut al Alianţei Nord-Atlantice”, spunea Tudose după întâlnirea cu Stoltenberg.

Ministrul Mihai Fifor anunţa încă din luna august că Guvernul va semna un memorandum cu producătorul american General Dynamisc pentru producţia de transportoare blindate la uzina Mecanică Bucureşti. Semnarea memorandumului era programată pentru 23 august, însă a fost amânată.

De asemenea, Fifor spunea că autorităţile române intenţionează să încheie un parteneriat şi cu compania germană Rheinmetall pentru construirea de transportoare blindate la Moreni, în judeţul Dâmboviţa, dar şi pentru fabricarfea de rachete la uzina Electromecanica Ploieşti.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share