Vin vijeliile în curând! Anunț îngrijorător din partea meteorologilor pentru dâmbovițeni! | Portalul orasului Targoviste - Targoviste.info
Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Vin vijeliile în curând! Anunț îngrijorător din partea meteorologilor pentru dâmbovițeni!

Stiri

Vin vijeliile în curând! Anunț îngrijorător din partea meteorologilor pentru dâmbovițeni!

Meterologii au emis o avertizare Cod portocaliu de ploi torenţiale, vijelii, grindină de medii şi mari dimensiuni şi frecvente descărcări electrice.

Avertismentul este valabil de vineri de la ora 15.00, în cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură. De altfel, aproape toată ţara se va afla, de vineri la prânz, sub Cod galben de ploi, grindină şi vijelii.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod galben pentru aproape întreaga ţară – excepţie fac patru judeţe din nord-vest, valabilă de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă, la 10.00.

“În intervalul menţionat, vremea va fi instabilă. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, grindină şi intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie. Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

Meteorologii spun că instabilitatea atmosferică se va menţine temporar accentuată şi în următoarele zile, în cea mai mare parte a ţării.

Totodată, ANM a emis Cod portocaliu de ploi abundente, instabilitate atmosferică, temporar deosebit de accentuată, de vineri de la ora 15.00 până sâmbătă la ora 10.00.

“În cea mai mare parte a Munteniei şi Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, va ploua torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi local 40…50 l/mp şi pe arii restrânse 60…80 l/mp. În special în estul şi sud-estul ţării vor fi vijelii, grindină de medii şi mari dimensiuni şi frecvente descărcări electrice”, anunţă ANM.

Mai multe in Stiri

To Top

Ajuta comunitatea cu un Share