Connect with us

Portalul orasului Targoviste – Targoviste.info

Vom avea stadion de 22 milioane de euro, la Târgoviște

ziare.com

Sport

Vom avea stadion de 22 milioane de euro, la Târgoviște

In dosarul depus la UEFA prin care am castigat organizarea unor meciuri de la Campionatul European de fotbal din 2020, tara noastra si-a asumat sa construiasca nu mai putin de 400 de facilitati pentru fotbal – stadioane cu tribune sau terenuri cu antrenament.

Printre ele se afla si stadionul din Targoviste (costuri de constructie de aproximativ 22 de milioane de euro, 12.000 locuri)

Informatia a fost confirmata pentru Ziare.com de Federatia Romana de Fotbal, care mentioneaza ca s-a ajuns la aceasta solutie, deoarece echipele care vor veni in tara noastra la Campionatul European au nevoie de baze moderne de pregatire.

Initial s-a spus ca arenele din Bucuresti (Steaua, Valentin Stanescu, Dinamo si Arcul de Triumf) vor fi gazda echipelor si acesta este motivul pentru care vor fi renovate, dar acum aflam ca avem nevoie si de alte baze de pregatire.

“In vederea obtinerii statutului de gazda a Campionatului European de fotbal EURO 2020, Guvernul Romaniei s-a angajat ca pana in anul 2020 sa construiasca sau sa reabiliteze 400 de facilitati pentru fotbal, ceea ce inseamna terenuri de antrenament si stadioane cu tribune.Nu exista momentan un cost de constructie estimativ al celor 400 de arene noi, dar este clar ca sumele vor fi uriase. Doar cele din Bucuresti si de la Alexandria si Targoviste au costuri de aproximativ 150 de milioane de euro. Iar toate aceste eforturi le vom face pentru a gazdui 4 meciuri de la EURO 2020 – trei din faza grupelor si unul din optimile de finala.”

sursa: ziare.com

Mai multe in Sport

spalatorie covoare targoviste
To Top

Ajuta comunitatea cu un Share